Asset-Herausgeber

Toyota Mirai per direct leverbaar met eigen waterstofvulpunt

Toyota Mirai per direct leverbaar met eigen waterstofvulpunt

Toyota start in Nederland met de al eerder aangekondigde lease van een kleinschalig waterstofvulpunt voor ondernemers die de waterstof-elektrische Mirai willen leasen maar niet in de buurt van een waterstoftankstation gevestigd zijn. Hiermee kunnen ze direct de transitie naar waterstof-elektrische mobiliteit maken. Toyota biedt voor het vulpunt uitsluitend waterstof aan die groen gecertificeerd is.

  • Nederlands initiatief, samenwerking met Resato International
  • Altijd groen gecertificeerde waterstof beschikbaar
  • Voor ondernemers die het duurzame verschil willen maken
  • Vanaf 4.935 euro per maand (ex. btw), looptijd 24 tot 72 maanden

Het waterstofvulpunt is ontwikkeld door Resato International uit Assen, producent van onder meer grote publieke waterstoftankstations. Het kleinschalige vulpunt voor eigen gebruik is in vereenvoudigde vorm hiervan afgeleid. Het onderscheidt zich door een compactere opstelling, een eenvoudige compressor en het ontbreken van een betaalsysteem. Hierdoor kan het tegen 15% van de normale kosten geleverd worden.

Groen gecertificeerde waterstof

Ondernemers kunnen het waterstofvulpunt op eigen terrein laten plaatsen en bijvoorbeeld tijdens werktijd hun Mirai van groen gecertificeerde waterstof voorzien. De tijd die het tanken in beslag neemt, is ongeveer gelijk aan de tijd die het kost om bij een snellader een batterijpakket van een batterij-elektrische auto op te laden. In slechts tien minuten is 100 kilometer rijbereik bij te tanken.

Full service propositie

Het waterstofvulpunt is leverbaar vanaf 4.935 euro (exclusief btw) per maand en kent een looptijd van 24 tot 72 maanden. Het tarief is inclusief alle voorbereidende werkzaamheden én het onderhoud. Toyota wil met deze full service propositie de ondernemer volledig ontzorgen. Nederland telt aan het einde van dit jaar 14 publieke waterstoftankstations. Voor locaties waar dit nog niet het geval is, biedt het waterstofvulpunt uitkomt.

Volledig circulair systeem

Een nieuwe Toyota Mirai is met Operational Lease leverbaar vanaf 689 euro (exclusief btw, 60 maanden en 10.000 kilometer per jaar). Na gebruik wordt het waterstofvulpunt – dat eventueel ook te koop is – hergebruikt. Desgewenst is het ook mogelijk om lokaal een elektroliser, buffering en zonnepanelen toe te voegen waarmee een volledig circulair systeem ontstaat.

Asset-Herausgeber

Toyota Mirai per direct leverbaar met eigen waterstofvulpunt

Toyota Mirai per direct leverbaar met eigen waterstofvulpunt

Datum: 12-17-2021 Toyota start in Nederland met de al eerder aangekondigde lease van een kleinschalig waterstofvulpunt voor ondernemers... Weiterlesen »

METAVAK; die nationale Fachveranstaltung für die Metallindustrie

METAVAK; die nationale Fachveranstaltung für die Metallindustrie

Datum: 09-10-2021 Am 5., 6. und 7. Oktober 2021 wird Resato auf der METAVAK in der Evenementenhal in Gorinchem teilnehmen. Die METAVAK... Weiterlesen »

Resato gaat twee waterstof vulstations voor Holthausen bouwen

Resato gaat twee waterstof vulstations voor Holthausen bouwen

Datum: 08-21-2020 De twee Noord-Nederlandse bedrijven, Holthausen en Resato International, hebben de handen ineen geslagen om de... Weiterlesen »

languageUtil.get(locale, "more") languageUtil.get(locale, "knowledge")