News from Resato Lorem ipsum dolor sit amet consectetur blandit magna suscipit sit

Resato gaat twee waterstof vulstations voor Holthausen bouwen

Resato gaat twee waterstof vulstations voor Holthausen bouwen Noord-Nederlandse waterstof krachten worden gebundeld

De twee Noord-Nederlandse bedrijven, Holthausen en Resato International, hebben de handen ineen geslagen om de waterstofeconomie verder te ontwikkelen in de vorm van twee nieuwe waterstof vulstations. Het is de verwachting dat waterstofrijders kunnen tanken bij grote, openbare waterstof vulstations in Groningen medio 2021 en in Amsterdam eind 2021. 

Bijdrage aan landelijk waterstofnetwerk
Holthausen is het eerste bedrijf in Noord-Nederland dat begon met rijden op waterstof. Als voorloper willen ze laten zien dat emissie-vrij rijden de toekomst is. De bouw van de twee waterstof vulstations, volledig van Nederlandse bodem, zet hun plannen extra kracht bij om er voor te zorgen dat de voertuigen op waterstof in de noordelijke provincies binnenkort al kunnen tanken. Het is hun filosofie om door middel van samenwerking Nederland verder te brengen op het gebied van waterstof. 

“Met de realisatie van deze twee tankstations in Nederland willen wij onze bijdrage leveren aan het landelijke netwerk voor waterstof tankstations voor lichte en zware waterstof bedrijfsvoertuigen.”, zegt Carl Holthausen, CTO van Holthausen Clean Technology. “Samen met Resato willen wij er ook aan werken om de Noord-Nederlandse economie te steunen en samen deze twee mooie projecten te realiseren.”

Max Holthausen, COO van Holthausen Clean Technology, voegt toe: ”Wij zijn begonnen in het Noorden en zoeken samenwerkingen door heel Nederland. Resato is vanaf het begin partner geweest en wij drukken onze waardering van deze Noordelijke samenwerking uit, door ook deze tankstations door hun te laten bouwen om zo een bijdrage te leveren aan het waterstof tanken in Nederland.”

Boost aan de Nederlandse economie
Met negen operationele waterstof vulstations in Nederland, timmert marktleider Resato flink aan de weg om de waterstofeconomie op te bouwen en de energietransitie te ondersteunen. Met een uniek aanbod van schaalbare waterstof vulstations en grote, openbare vulstations probeert het bedrijf de fundering te leggen voor waterstofvoertuigen om door heel Nederland te kunnen tanken. 

“Het is fantastisch om als MKB bedrijven uit de Europese Hydrogen Valley samen deze stap te zetten. ”, zegt Rob Castien, CEO van Resato International. “Door de samenwerking van MKB bedrijven creëren we werkgelegenheid in de regio en ons beleid om maximaal “made in the Netherlands” in te kopen geeft een boost aan de Nederlandse economie. ”

Gerard Schuiringa, Area Sales Manager Waterstof van Resato, vult aan: “Dit is goed nieuws!! Naast de samenwerking en positieve bijdrage voor BV Nederland, plaatsen we hiermee ook “future proof” hoge capaciteit waterstof vulstations daar waar de nu in opkomst zijnde (zwaarder transport) markt om vraagt. Met de reeds in opdracht zijnde publieke tankstations in België en Duitsland is dit een extra opsteker voor ons.”

Een grote stap is genomen in de realisatie van de waterstofeconomie. De twee bedrijven gaan voor een groene toekomst.

Latest news articles

Toyota Mirai per direct leverbaar met eigen waterstofvulpunt

Toyota Mirai per direct leverbaar met eigen waterstofvulpunt

Date: 12-17-2021 Toyota start in Nederland met de al eerder aangekondigde lease van een kleinschalig waterstofvulpunt voor ondernemers... Read More »

METAVAK; the national trade event for the metal industry

METAVAK; the national trade event for the metal industry

Date: 09-10-2021 On 5,6 and 7 October 2021 you can find Resato at the METAVAK in the Evenementenhal in Gorinchem. The METAVAK is the... Read More »

Resato gaat twee waterstof vulstations voor Holthausen bouwen

Resato gaat twee waterstof vulstations voor Holthausen bouwen

Date: 08-21-2020 De twee Noord-Nederlandse bedrijven, Holthausen en Resato International, hebben de handen ineen geslagen om de... Read More »

languageUtil.get(locale, "more") /latest news articles languageUtil.get(locale, "knowledge")